Ga verder naar de inhoud

Jouw onderzoek op Instagram: hoe begin je eraan?

20 juni 2024 - 10:00 — 12:00
3 september 2024 - 10:00 — 12:00
20 september 2024 - 10:00 — 12:00
Online event
Gratis voor hogescholenmedewerkers
Organisator: Vlaamse Hogescholenraad - Project INPUT/OUTPUT

Doelstelling: Met jouw onderzoek wil je echt een verschil maken. Is Instagram voor jou een geschikt kanaal om te communiceren? Hoe pak je dat aan? Hoe bouw je een publiek op? Welke content breng je? Hoe vaak posten en wanneer?

Doelgroep: Voor onderzoekers die willen communiceren via Instagram. Ervaring met wetenschapscommunicatie of Instagram is een meerwaarde, maar niet vereist.

INSTAGRAM

Tijdens de workshop nemen we eerst een stapje terug en reflecteren we over de vragen: wat wil je met Instagram bereiken? En wie precies? Is Instagram daar het juiste kanaal voor? Daarna leer je de truuken van het medium. Welke mogelijkheden biedt het? Hoe bouw je een publiek op? Welke content breng je?

Dit behandelen we tijdens de workshops:

  • WAAROM: wat wil je met Instagram bereiken?
  • MET WIE: wie wil je met Instagram bereiken?
  • WAAROVER: welke content breng je, en welke niet?
  • HOE: we overlopen de mogelijkheden van Instagram. Hoe vaak posten en wanneer? Wat met taggen en hashtags? Welke tone of voice?

De workshop is hands-on en interactief. Tijdens de workshop werk je zelf aan een Instagram-kanaal, of je er nu al eentje hebt of niet.

  • Sessie 1 'Jouw onderzoek op Instagram: hoe begin je eraan? Tips&tricks' kan je volgen op 20 juni. Deze kan je afzonderlijk volgen of in combinatie met sessie 2 en 3.
  • Sessies 2 en 3 'Jouw onderzoek op Instagram: hoe begin je eraan? Zelf aan de slag' volg je best samen, al dan niet in combinatie met sessie 1.

Opgelet

Deze vorming is gratis voor jou als medewerker aan een Vlaamse hogeschool, maar niet voor ons als organisator. Kosteloos annuleren kan tot en met drie werkdagen voor de (eerste dag van een meerdaagse) vorming en dit énkel via e-mail aan lore.soleme@vlaamsehogescholenraad.be. Ziek of overmacht? Voor een geldige afwezigheid vragen wij een afwezigheidsattest van jouw werkgever: ook dan wordt er geen kost aangerekend.

Bij afwezigheid zonder geldige reden of bij een te late annulering, geldt er een no show fee-kost van 50 euro per gemiste vorming. Bij meerdaagse vormingen, geldt de no show fee dus voor élke dag waarop je ongeldig afwezig bent of te laat annuleerde – let op: bij meerdaagse vormingen kan je alleen annuleren voor de volledige reeks tot en met drie werkdagen voor de start van dag 1; eens deelgenomen aan de eerste vormingsdag, kan je niet meer kosteloos annuleren voor de volgende vormingsdagen binnen de meerdaagse opleiding.

De no show fee vervalt altijd als je een geldig werkgeversattest hebt, of als je een collega in jouw plaats kan laten deelnemen.

Na afloop ontvang je een attest van deelname.

Julie De Smedt

Lesgever

Julie De Smedt helpt onderzoekers om maatschappelijke impact te maken. Via communicatie die bij hen én bij hun stakeholders en doelgroepen past.

Al sinds 2010 is ze enthousiast over wetenschapscommunicatie. Waar het allemaal begon? Dat was op haar eerste job toen ze zelf onderzoeker was. Zij analyseerde de inhoud van de Vlaamse nieuwsmedia. Na zes jaar zelf onderzoek te doen werkte zij uitvoerend als wetenschapscommunicator voor verschillende instellingen, in verschillende disciplines. Sinds 2022 adviseert ze onderzoekers in wetenschapscommunicatie en laat hen niet meer los.

VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4