Ga verder naar de inhoud

TETRA Oproepen 2024

Een aantal Vlaamse hogescholen willen voor de TETRA-oproep van februari 2024 projecten indienen. Daarom zijn ze op zoek naar bedrijven en organisaties om deel te nemen aan de ‘begeleidingscommissie’ van hun TETRA-onderzoekprojecten. De projectideeën worden bij deze commissie afgetoetst op haalbaarheid en volledigheid.

Vlhora werkeconomie

Tot dinsdag 6 februari 2024 kunnen de onderzoekers aan de Vlaamse hogescholen projectaanvragen 'TETRA-algemeen' en 'TETRA Hogescholen-AI' indienen bij het Vlaams Agentschap voor Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

Via de 'TETRA-algemeen' oproep willen de hogescholen praktijkgericht wetenschappelijk onderzoek uitvoeren waarvan het resultaat leidt tot onmiddellijk inzetbare toepassingen voor ondernemingen en organisaties of hen zo de kans bieden een verdere doorontwikkeling te realiseren. TETRA projecten helpen zo ondernemingen en organisaties bij hun transitie op gebieden zoals zorg, klimaat, energie, werkbaar werk enz.

De oproep 'TETRA Hogescholen-AI' richt zich op toepassingsgerichte digitaliseringsprojecten met specifieke aandacht voor de implementatie van artificiële intelligentie bij ondernemingen en non-profitorganisaties.

Interesse?

Wil jij ook vanuit jouw organisatie, met een minimum aan tijdsinvestering, deelnemen aan een onderzoeksproject van een Vlaamse hogeschool? Dat kan! En als bonus kan je na afloop de projectresultaten onmiddellijk in jouw organisatie implementeren!

Ben je benieuwd hoe dat in zijn werk gaat? En om welke projecten het precies kan gaan? Bekijk hieronder alvast een aantal van de projecten die in voorbereiding zijn.

Wil jij graag een rol opnemen in één of meerdere beoordelingscommisies?

Wil jij graag een rol opnemen in één of meerdere beoordelingscommisies?

Bezorg ons dan jouw contactgegevens. Ria Bollen, projectcoördinator Blikopener aan de Vlaamse Hogescholenraad, neemt dan persoonlijk contact met jou op.

TETRA24 VIS SOUND

Sound 4 Quality

Met dit onderzoeksproject wordt aan bedrijven praktische kennis, expertise en tools aangereikt voor het bepalen van productkwaliteit door middel van geluidsanalyses.

Verder lezen
TETRA24 VIS MOSSEL

Circulair gebruik van lege mosselschelpen

Het project wil de kennisbasis van deze bedrijven met geschikte machines voor de verwerking van de mosselschelpen vergroten en technologieën/methodologieën ontwikkelen voor het efficiënter verzamelen, verwerken en benutten van mosselschelpafval.

Verder lezen
TETRA24 VIS BLAUWGROEN

Blauwgroene oplossingen voor stedelijke problemen

Dit project ambieert om de kwaliteit en meerwaarde van groeiplaatsconstructies als duurzame groen-blauwe infrastructuur te onderlijnen. Hierbij worden de mogelijkheden van zowel passieve als actieve (smart city) systemen bestudeerd, gedemonstreerd en vergeleken.

Verder lezen
TETRA24 UCL SMARTBUILDING

Secure Smart Buildings

In dit project reiken we de actoren de tools, richtlijnen en knowhow aan om gedurende de volledige levensloop van een slim gebouw een adequate beveiliging te voorzien.

Verder lezen
APH TETRA24 ERGONOMIC

AI & Virtual Ergonomics

AP Hogeschool wil een nieuw ecosysteem stimuleren rond 3D-werkpostsanalyses door preventieadviseurs, ergonomen en ergotherapeuten te laten samenwerken met technologiespelers (mocap-, VR- en AI-sector) en productontwikkelaars (CAD-modellen van nieuwe werkposten).

Verder lezen
TETRA ART PRODUCTONTW

Producten ontwerpen met het oog op herstelbaarheid, onderhoud en bijhorende businessmodellen

Producten leren ontwerpen met het oog op herstelbaarheid, onderhoud, aanpasbaarheid (upgrades), 'parts-harvesting', ... en dit gelinkt aan bijhorende businessmodellen zodat er een meerwaarde ontstaat voor het bedrijf, de gebruiker en de samenleving.

Verder lezen
TETRA GNT 2024

Empowering sustainable choices

Elk onderzoek bevestigt dat de Vlaming duurzaamheid belangrijk vindt. Met dit onderzoek willen we dit eindelijk vertaald zien in de verkoopcijfers.

Verder lezen
VLAIO Vlaamsehogescholenraad v4